Varovanje zasebnosti & piškotki

Spletno stran upravlja:

MUNDI društvo za etično sobivanje
Dolina pri Lendavi
Lendavska c.23
9220 Lendava
Slovenija
DŠ: 87540851
MŠ: 4089251000
TRR: SI56 6100 0001 4066 996
DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA

w: kitschymundi.eu/
t: +386 31 258 889
e: info@kitschymundi.eu
e: kitschy.mundi@gmail.com

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo o piškotkih je Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
  • Življenjsko dobo piškotka
  • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.  Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Seznam piškotkov, ki jih zbira spletna trgovina

Ime piškotka Namen Trajanje
PHPSESSID Vzpostavitev delovanja strani. Seja
_ga Zabeleži razlikovanje med uporabniki (sejami). 2 leti
_gat Zabeleži novega uporabnika (sejo). 10 minut

Katere podatke zbiramo?

Na spletni strani kitschymundi.eu zbiramo sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem nakupovalnem mestu. Za točnost podatkov, ki  jih uporabnik vnese, odgovarja sam. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Društvo za zdravo in kreativno življenje lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Obdelava osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Upravljalec spletne strani, lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Upravljalec strani podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja.  S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta. 

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. 

Izjava o omejitvi odgovornosti za spletne strani tretjih oseb

Te spletne strani vsebujejo spletne povezave (t. i. hiperpovezave) do drugih spletnih strani, ki so v lasti tretjih oseb. Kitschymundi.eu zgolj omogoča dostop do teh spletnih strani in ne prevzema nobene odgovornosti za njihove vsebine. Odgovornost za internetne strani, do katerih Kitschymundi.eu omogoča dostop preko hiperpovezav, nosijo v celoti lastniki teh spletnih strani.

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh kitschymundi.eu ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. 

V kolikor opazite kakršnokoli napako, pomanjkljivost ali nedelovanje, nam prosim sporočite na info@kitschymundi.eu . Hvala. 

Ta dokument je bil nazadnje spremenjen 13. 08. 2023.

en_USEN