REFERENCE

2015 km pet service

Nekaj mojih referenc iz obdobja, ko sem delala kot ljubiteljska – prostovoljna skrbnica hišnih ljubljenčkov in sprehajalka kužkov in si tudi tako pridobila dragocene izkušnje:

Liza in Bubu, muci, Ljubljana

Muca Liza (belo – sivo- oranžna)  nas je posvojila še med študentskimi časi. Vsi skupaj smo živeli v najemniškem stanovanju, kjer je Liza kraljevala v vseh sobah, najraje pa je drvela po dolgem hodniku iz najine spalnice v Melitino. Pozneje smo se vsi skupaj preselili v drugo najemniško stanovanje, kjer se nam je kmalu pridružila še najdenka Bubu (tigrasta). Če sva (s takrat še fantom) odotovala na počitnice, sva tako lahko brez skrbi mucki prepustila v skrb Meliti. Zanju je z veseljem poskrbela tudi potem, ko več nismo živeli skupaj. Zaradi njene rahločutnosti in igrivosti sta jo muci oboževali. Tudi kasneje, ko je Melita prišla k nam le na obisk, sta jo navdušeno pozdravili in začeli noreti naokrog. Najprej je bila na vrsti igra, kasneje pa nastavljanje trebuščkov (daj me že počohaj!) in seveda obvezno »fehtanje« za priboljške, ki so se skrivali v Melitini torbi. Če bi vprašali muci Lizo in Bubu, bi vam zagotovili, da bodo vaše muce deležne najboljše možne oskrbe, z izvirno animacijo. Lahko se vam zgodi tudi, da boste dobili nekaj fotografij vaše “zverinice”, zaradi Melitine strasti fotografiranja kosmatincev.

Laura in Aleš Č.

Emi, bernska planšarka, Ljubljana

Emi, je naša, zdaj že 6 let stara bernska planšarka. Z Melito se poznata od začetka, ko je psička prišla k naši družini. Melito poznamo, kot zanesljivo sprehajalko in skrbnico kužkov. Emi jo je sprejela, kot avtoriteto in prijateljico in jo, kljub svoji občasni muhasti in razigrani naravi uboga in zardi tega vemo, da je v njeni družbi varna. Melita je dostikrat priskočila na pomoč tudi, ko je k hiši prišel dojenček in smo bili v časovni stiski. Takrat je Emi peljala na sprehod, jo skrtačila in se igrala z njo. Imela jo je tudi večkrat v oskrbi na našem domu, ko smo odpotovali in psička ni mogla z nami. Melita je izkušena sprehajallka in skrbnica kužkov z izrednim občukom za kosmatince. Pred časom je imela v oskrbi tudi našega siamskega mačka Tima, ki jo je sprejel, kljub svoji specifični naravi. Z naše strani le odlične reference in pohvale.

Veronika in Aleš R.

Pika, mešanka, Lendava

Pika je psička, ki stanuje v Domu starejših v Lendavi in dela družbo vsem našim stanovalcem. Z Melito sta se spoznali, odkar je njena babica naša stanovalka in sta tako zelo hitro postali dobri prijateljici! Žival človeka začuti že ob prvem stiku, prav tako je bilo ob srečanju z Melito. Pika je vesela, ko pride Melita na obisk. Zelo dobro ve, da bo deležna kakšnega sprehoda, da o igri, priboljških in čohanju ne govorimo. Melito poznamo že par let kot zanesljivo prostovoljko, ki jo Pika preprosto obožuje. Odkar se druži z njo, je Pika bolj uravnovešena, ubogljiva in vodljiva, kljub svoji energični in veseli naravi. Melita priskoči na pomoč tudi pri oskrbi Pikinega boksa, ko je to potrebno. Na naše veliko veselje je samoiniciativno prenovila Pikino hiško, ki je zdaj še bolj primerna za bivanje zunaj. Upamo, da bosta še dolgo zelo dobri prijateljici!

Minka H., srednja medicinska sestra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close